Baner
Dolina sunca : Home / Radovi na zgradi
A+ R A-

Radovi na zgradama

E-mail Ispis

OPIS STAVKA IZVOĐENJA RADOVA

BETONSKI I A.B.RADOVI

Strukturu, konstrukciju, objekta čine poprečeni i podužni armiranobetonski zidovi (platna), zatim AB stubovi i grede (ramovi), te AB međuspratne tavanice (ploče). AB ploče se izvode po sistemu „OMNIA“, što dodatno povećava kvalitet objekta. Projektovana tvrdoća tj. marka betona iznosi MB30 ili MB40, u zavisnosti od pozicije. Ugrađuje se atestirano građevinsko rebrasto željezo (armatura) BSt 500B i to kao armaturne mreže EN 10080/2005. Stručni nadzor izgradnje objekta u svim fazama i kontrolu ugrađenog materijala vrši Zavod za projektovanje i ispitivanje materijala "Univerziteta Džemal Bijedić" Mostar.

ZIDARSKI RADOVI

Vanjski obimni kao i unutrašnji razdjelni zidovi objekta, izvode se od saćaste termo blok opeke, tipa „Porotherm“ d=25cm. Svi zidovi se malterišu, mašinskim putem i to gipsanim i cementnim malterom (u sanitarnim čvorovima). Između stanova obezbijeđena je akustična izolacija od 52 dBa. Estrisi se izvode mašinski, po sistemu plivajućih plodova, sa razdjelonom termo-zvučnom izolacijom.

TESARSKI RADOVI

Drvena konstrukcija kao i ostali drveni elementi krova, izvode se od zdrave građe četinar II klase. Svi drveni elementi se štite sredstvima protiv truljenja i napada insekata.

KROVOPOKRIVAČKI RADOVI

Krov objekta se pokriva čeličnim plastificiranim profilisanim limom d=0,6 mm, tj. crijepnom pločom tipa „Lindab TOPLINE“ (lim koji imitira polumediteran crijep), termo-izolacija „Rockwool“ debljine 16 cm.

LIMARSKI RADOVI

Svi limarski radovi na objektu predviđeni su od čeličnog plastificiranog lima odgovarajuće debljine i profilacije, a sve u zavisnosti od pojedine pozicije.

HIDROIZOLATERSKI RADOVI

Hidroizolaterski radovi na objektu urađeni su na dva načina i to:
a. sistem klisične bitumenske izolacije sa primjenom traka sa poliesterskim
filcom i
b. sistem hidroizolacija novije generacije izeden po najnovijim evropskim standardima njemačke tvrtke „Schomburg GmbH“ sa dodavanjem aditiva „BETOCRETE C17“ u svjež beton radi postizanja potpune vodonepropusnosti.

OTVORI

Otvori se zatvaraju na tri načina:
1. sistem plastičnih petokomornih PVC profila, u kojem su projektovani vanjski otvori stanova (prozori i balkoska vrata) i to sa aluminijskim roletnama,
2. sistem aluminijskih plastificiranih profila sa prekinutim termičkim mostom, u kojem je projektovan poslovni dio i određeni unutrašnji otvori
3. sistem klasične drvene stolarije, u kojem su projektovana unutrašnja vrata na stambenom dijelu objekta. Projektovano je duploizolirajuće termopan staklo sa Low-E efektom, k=1,1.

BRAVARSKI RADOVI

Stepenište ograde i ograde na balkonima rade se od crne bravarije u kombinaciji sa INOX-om sa završnim lakiranjem autolakom, sa svim potrebnim predradnjama.

KERAMIČARSKI RADOVI

Na objektu su predviđene ratificirane (rezane) „grejs“keramičke pločice I klase, nešto većih dimenzija od uobičajenih. Pločice se polažu u fleksibilnom ljepilu.

KAMENOPOLAGAČKI RADOVI

Kamneorezački radovi se izvode od kvalitetnog granita, odgovarajuće debljine. Kamene ploče se polažu u cementni estrih ili fleksibilno ljepilo za kamen.

FASADERSKI RADOVI

Fasada objekta riješena je u sistemu termo fasade sa primjenom odgovarajućih ljepila i termoizolacije od ekspandiranog polistirena (stiropora) debljine 8 cm što garantuje visok nivo termoizolacije.Završna žbuka je na organskoj bazi tj. silikatna fasadna žbuka krupnoće zrna 2 mm.Na objektu se pojavljuju određeni ukrasi kao što su vijenci, bosaž u prizemlju i sl.

MOLERSKO-FARBARSKI RADOVI

Zidovi u stanovima objekta se gletuju i boje ekološkom poludisperzivnom bijelom bojom uz sve potrebne predradnje i impregnisanje zidova.

PARKETARSKI RADOVI

U stanovima objekta, ugrađuje se gotovi panelni parket, dužice sa završnim slojem od odgovarajuće drvene masive debljine 4 mm. Ukupna debljine parketa iznosi 14 mm. Parket tipa „Tarkett“ (Švedska) ili sl.

GIPS-KARTONSKI RADOVI

Određeni zidovi na objektu predviđeni su u sistemu suhe gradnje i to kao gipsani zidovi sa termozvučnom izolacijom od mineralne vune d=7cm. Ukupna debljina zidova iznosi 12,5 odnosno 10 cm. Podkonstrukcija zidova izvodi se u sistemu čeličnim pocinčanih profila d=0,6mm. Zidovi se obostrano oblažu duplim gipsanim pločama 2x12,5mm, sa svim potrebnim predradnjama, bandažiranjem, gletovanjem spojeva, akrilisanjem i sl. Gipsani zidovi se izvode u sistemu “Knauf“.

OPREMA OBJEKTA

Objekat je opremljen sa dva lifta.
Unutrašnje dimenzije kabine lifta iznose 110x140cm.
Nosivost lifta iznosi 8 osoba ili 630 kg. Lift je osobni, električni. Vrsta upravljanja: Simplex-Sabirno, u oba smjera, dva dugmeta, Vrsta pogona: Asinhroni elektromotor, bezreduktorski, frekventno regulisan, Broj stanica/ulaza: 7/7 sa iste strane, Kabinska vrata (ŠxV): Automatska teleskopska, 900x2100 mm, inox Kabina: Stranice od visokovrijednog inoxa i odgovarajuće laminatne obloge, plafon sa indirektnom fluorescentnom rasvjetom, uređaj za preopterećenje, pod granit, hromirani rukohvati, ogledalo na zadnjoj strani, digitalni displej pokazivača spratova i smjera vožnje u kabini i glavnoj stanici, na ostalim stanicama strelice smjera daljnje vožnje sa zvučnim signalom za pristajanje, ventilator, SMS veza, panik rasvjeta, kabinska upravljačka ploča sa ključem za prioritetnu vožnju, Brzina 1,6 m/s.

OPREMA STANOVA

Ulazna vrata: sigurnosna, protuprovalna.
Klima (hlađenje i grijanje) u dnevnom boravku.
Električni konvektori za zagrijavanje svih prostorija.
U sanitarnim čvorovima biće ugrađene prvoklasne sanitarije.
Kuhinje se ne ugrađuju.U svakom stanu su projektovani sigurnosni sistemi za vatrodojavu , zatim instalacije za alarm, instalacije za kablosku TV, interfo-videfon, telefonske instalacije, te instalacije za internet.

Lokacija naselja

Brošura projekta

Baner
Baner

Projektant

Baner

Prodaja

Baner